https://lh3.googleusercontent.com/mRTH4PljpE9NuP4_RnHGMfGkJObLa7F-8D-KvNkHLoOEcnP9-Bpi2ZmwqfAb3qrKjQsYYVLyh16qQss1Fn_7I5siH_dTKv7DrEMp6U5mBCyW7cxvO44TqcIA0ajUJW6gP7AhJrWs

https://lh3.googleusercontent.com/U9K43H8FtfqNnNGfDDGkCPSqdqx9QDjkSr34UVmx0ptaoCsV1ZLPRQXtGU4-4ZAfr8HoxPv86UvapO74Fq4VFNs59_wvjz1vJfO1J-z2vkuwiuJiHYyMjxaGs24kLQX1irReLcFx

 

"Ook al zo'n zin in de lente?", schreven wij in de vorige TrendBrief. Er waren op dat moment officieel nog geen Corona-besmettingen bekend in Nederland. Hoe snel kan de situatie veranderen... 

 

Vanaf deze week staat de samenleving volledig in het teken van besmettingen; quarantaines; ziekenhuizen; bedrijven die tijdelijk gesloten worden en het crisis-kabinet komt bijeen. Hoewel we allemaal hopen dat het uiteindelijk reuze mee zal vallen, zien we als we eerlijk zijn al wel de gevolgen voor het maatschappelijk verkeer; het bedrijfsleven en de overheid. Hans de Boer (VNO-NCW) waarschuwde zondag op NPO1 al voor de economische cijfers, met de waarschuwing dat het virus in zal hakken op de economische groei. Van filmindustrie tot vliegtuigmaatschappijen, resorts in oa ItaliŽ tot aan productielijnen met goederen voor het komende najaar; langzaam wordt duidelijk hoe vergaand sommige consequenties doordruppelen. Bij specifieke leveranciers ontstaan tekorten; er zijn veranderingen in oa business travel en sommige businessmodellen staan inmiddels zwaar onder druk. Geen reden tot wanhopen, maar wel tot nuchter vooruitkijken en je goed voorbereiden.

 

Het vraagt veel creativiteit en kunde van leidinggevenden en bestuurders om de zaken Strategisch; Tactisch en Operationeel op de rit te houden.

 

Ongekend grote uitdagingen...

 

We hebben wel vaker als maatschappij voor zulke uitdagingen gestaan. Deze tijd doet ons terugdenken aan 2006 / 2007. De aanloop naar de door ons voorspelde financiŽle crisis van 2008  en het daarop volgende Jarenlange Economische Zaagtandherstel. Voor onsvanuit hetFuture Expertise Center zijn dit uitdagende tijden waarin we gevraagd worden oplossingen aan te reiken en mee te denken. 

En al is nu in 2020 de economie nog steeds niet helemaal hersteld van de 2008 crisis (neem alleen al de extreem lage (negatieve) rente bij de Europese Centrale Bank waardoor we op 'Economisch Drijfzand' leven) staan we inmiddels voor een verzameling van andere grote uitdagingen. Die zeker in combinatie met elkaar vragen om veel aandacht:

 

- het Corona-virus

- de Brexit

- de Klimaat-adaptatie

- de Energie-transitie

- de Digitale Destructie

- de Vergrijzing

- de Mondiale handelsoorlogen

- ...

 

Evenals in 2006 / 2007 bieden wij ook nu vanuit het Future Expertise Center de mogelijkheid om in de vertrouwelijkheid van de eigen organisatie door een interne Strategische sessie de relevante trendlijnen; kansen en bedreigingen in beeld te brengen. Leidraad is het TO DO Brainstorm Model (Trends; Opportunities; Deliverables; Objectives). Resultaat is een TrendsVerwachting-op-maat. Deze aanpak is in de loop der jaren effectiever gebleken dan vrijblijvende vormen van Scenario-planning.

 

FutureProof

Klaar voor de Toekomst in 1 dag(deel)

 

Vanuit het Future Expertise Center richten we ons op het verzorgen van resultaatgerichte FutureProof-sessies. Deze sessies duren, anders dan onze langere adviestrajecten, naar wens een halve dag of een hele dag. Van heel praktisch ingestoken, cijfermatig doorrekenen tot aan klankborden of nadenken over een persoonlijk toekomstplan, zoals we al jaren tijdens onze Strategic Leadership Sessions doen. Deze sessie worden te allen tijde persoonlijk verzorgd door Lieke en/of Richard Lamb, Founding Partners van het Future Expertise Center met een academische en pragmatische achtergrond gestoelde op ruim 30 jaar ervaring (sinds) 1989.

 

Contact

 

Nieuwsgierig geworden om met ons om de tafel te zitten aangaande de toekomst van jouw organisatie of jouw persoonlijke ontwikkeling (FutureProof). Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie. Daarnaast wijzen we ook graag op onze MediaProof- en PodiumProof - sessies waarin we decisionmakers intensief begeleiden om de pers te woord te staan, danwel zalen toe te spreken.

 

Mocht je belangstelling hebben neem dan even vrijblijvend contact met ons op.

Bel 070 511 44 44 of email Contact@FutureExpertiseCenter.com

 

FutureProof / MediaProof / PodiumProof

 

De FutureProof / MediaProof / PodiumProof Ė sessies door Lieke ůf Richard Lamb zijn beschikbaar in drie varianten:

(1) Half Day Session (1 dagdeel) en 

(2) Whole Day Session (2 dagdelen)

(3) Remote Session via een Videoverbinding of telefonisch

 

Zie voor meer info FutureExpertiseCenter.com (Scroll Down naar FutureProof / MediaProof / StageProof).

 

Met warme groet,

 

Lieke en Richard Lamb, Msc

 

Future Expertise Center

Guiding You Into The Future

 

070 511 44 44 // Contact@FutureExpertiseCenter.com

 

https://lh4.googleusercontent.com/QH9UUJEG9De4uKTE84TzA0EwqeYom1YO9D_A1YHR15p2Mu_81eXM0nV7HPho0fqzhXFBcM-L8Cc2vjEQc9oBasCqW-brnXZrNpboQszFbbYIRRtpvr1vOx7cL48m5wgu-4BnWpVc

U ontvangt deze TrendBrief alleen na aanmelding.

Hier kunt u zich na verloop van tijd weer afmelden.